Συχνές Ερωτήσεις

first
second
third

1. Άδεια Οδήγησης

Ο ενοικιαστής/οδηγός πρέπει να έχει διεθνή ή ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης, η οποία να έχει εκδοθεί τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο .

Στο νόμο του Υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε πρόσφατα και είναι ήδη σε ισχύ, περιλαμβάνεται διάταξη  σύμφωνα με την οποία αν ο οδηγός οχήματος δεν έχει την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ άδεια οδήγησης ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ‘Η INTERNATIONAL) , επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 € σε εκμισθωτή (Rent-a-Car) ΚΑΙ 1.000  σε μισθωτή (πελάτη).  Σε περίπτωση δε υποτροπής, πρόστιμο 2.000 € και κατάσχεση του οχήματος .

 

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε δώστε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ , στο να έχετε στην κατοχή σας το σωστό δίπλωμα οδήγησης , Ευρωπαϊκό ή  Διεθνές Δίπλωμα,  σύμφωνα με τους όρους που ισχύουν υπογραφεί  με την «Συνθήκη της Βιέννης» http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/conventn/CP_Vienna_convention.pdf

2. Ελάχιστη Απαιτουμένη Ηλικία Οδηγού

Η ελάχιστη απαιτουμένη ηλικία για την ενοικίαση αυτοκίνητου από την Clio Rent a Car είναι 23 χρονών.

3. Επίσκεψη στα Ελληνικά Νησιά

Δωρεάν Προεγκεκριμένη Άδεια για μεταφορά των αυτοκινήτων μας με φέρι μποτ σε όλα τα Ελληνικά Νησιά και χωρίς καμία πρόσθετη τεκμηρίωση.

4. Τί Είναι η C.D.W. Πλήρης Ασφάλιση

Η C.D.W. (Collission Damage Waiver) ορίζει την ευθύνη ενός πελάτη για κάθε είδους ατύχημα που διαπράχθηκε από τον ενοικιαστή και με μέγιστη απαλλαγή, αυτή που έχει συμφωνηθεί. (Η απαλλαγή κυμαίνεται μεταξύ 400,00 € και 1.000,00 € για τα αυτοκίνητα πολυτελείας και τα 9-θέσια). Αυτό σημαίνει ότι αν ο ενοικιαστής έχει ένα ατύχημα με υπαιτιότητα δική του, το μέγιστο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει για το ατύχημα είναι η απαλλαγή.

(Π.χ.: Σε ένα ατύχημα με ζημιά ύψους 100,00 €, ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 100 €.

          Σε ένα ατύχημα με ζημιά ύψους 2.000,00 €, ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει το ποσό της απαλλαγής,)

5. Παραλαμβάνοντας το Ενοικιαζόμενο Αυτοκίνητο Κατά την Άφιξή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Αφού παραλάβετε τις αποσκευές σας και περάσετε από τον έλεγχο των διαβατηρίων (μόνο για πελάτες που έρχονται από εκτός Σέγκεν), θα εξέλθετε από μία εκ των δύο εξόδων: Terminal A (Χώρες εκτός Σέγκεν) ή Terminal B (Χώρες εντός Σέγκεν). Αφού μπείτε στην Αίθουσα Αφίξεων,  ένας εκπρόσωπος της Clio θα σας περιμένει κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομά σας. Το αυτοκίνητο θα είναι σταθμευμένο ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο και για τα έγγραφα, δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά για να τα συμπληρώσετε (καλό θα είναι να έχετε έτοιμα την άδεια οδήγησης και τα διαβατήρια ή τις ταυτότητες των οδηγών). Μετά από αυτά, είστε ελεύθεροι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα!

6. Δεν Χρειάζεται Πιστωτική Κάρτα για τους Πελάτες που δεν Έχουν

Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης δεν έχει στην κατοχή του πιστωτική κάρτα, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτόν με αντάλλαγμα την παροχή σε εμάς μιας εγγύησης με μετρητά ίση των 500,00 € για όλα τα μικρά αυτοκίνητα και μέχρι τα 1.000,00 € για τις κατηγορίες F, G και H. Η εγγύηση αυτή θα πρέπει να δοθεί κατά την έναρξη της ενοικίασης και είναι επιπλέον του κόστος της ενοικίασης. Μετά την επιστροφή του οχήματος, το ποσό της εγγύησης θα επιστραφεί στο ακέραιο μετά τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

7. Αλλαγή ή Ακύρωση της Κράτησης

Η κράτηση μπορεί να αλλαχτεί ή να ακυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή πριν παραδοθεί το όχημα. Εάν το όχημα έχει παραδοθεί και επιθυμείτε να το κρατήσετε περισσότερο, η κράτηση μπορεί να εκσυγχρονιστεί ενημερώνοντας τη νέα ημερομηνία επιστροφής μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς. Οποιαδήποτε αλλαγή στην κράτηση επηρεάζει και το ύψος τιμής.

8. Πρόσθεση Άλλων Οδηγών

Στην ενοικίαση μπορούν να προστεθούν και άλλοι οδηγοί υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις απαιτήσεις του συμφωνητικού ενοικίασης.